понедельник, 23 марта 2020 г.

ЯК ПРОБАЧИТИ ЛЮДИНУ, ЯКА ВАС ОБРАЗИЛА

Як пробачити людину, яка вас образила: 11 вагомих причин зробити це

Людина зможе стати щасливою тільки тоді, коли сама цього захоче. І не варто витрачати своє життя на образу і накопичувати її роками, щоб потім за нагоди ще й помститися своєму кривднику.
Ми дбаємо про себе. Прагнемо захистити себе, коли справа доходить до нашого благополуччя. Але істинний вихід з цієї огидної речі лежить через прощення.
Пробачити когось – це зовсім не означає забути те, що він зробив. Це зовсім не означає, що ваші взаємини триватимуть, як ніби нічого не сталося. Пробачити – це означає звільнитися від болю, звільнитися від ланцюгів і рухатися далі.
Вашій увазі 11 причин пробачити людину, яка заподіяла вам біль:
1. Ви не зможете рухатися далі і знайти щастя, якщо постійно будете фокусуватися на негативних подіях у вашому житті. Ніякої користі вам це не принесе. Помста може зробити вас щасливим на короткий час, але не принесе вам миру.
2. Негативні емоції можуть взяти гору над будь-якою людиною. Ми всі робили помилки. Всі завдавали комусь біль. Так влаштоване життя.
3. Що ще важливіше… подумайте, невже вам не захочеться, щоб вас, зрештою, пробачили за ваші помилки? Я впевнена, що ви цього хотіли б. Ніхто з нас не досконалий. Тому для нас природно робити помилки. Але саме з них ми отримуємо найцінніші уроки. Невдача. Прийняття. Прощення.
4. Триматися за гнів – дуже боляче. Виношування плану помсти лише продовжує ваші страждання. Спростіть своє життя. Відпустіть негативне минуле і відчуєте красу поточного моменту.
5. Не бажаючи прощати і зберігаючи в собі отруту образи, ви лише робите своє особисте життя більш драматичним. Вам цього зовсім непотрібно.
6. У стані гніву ви забуваєте, як дихати. Це робить вас сліпим. Неповноцінним. Не має значення, наскільки сильна та образа, яку вам заподіяли. Найкраще, що ви можете зробити у відповідь на це, – пробачити.
7. Коли ми фокусуємося на тих якостях, які нам не подобаються в когось, вони починають передаватися нам. Це головне правило закону тяжіння.
8. Але коли ми вирішуємо примиритися з собою і пробачити когось, щоб звільнитися від болю, нам, за правилом закону тяжіння, передається здатність прощати.
9. Зрештою, хто хоче здобути популярність як злопам’ятна людина, якай заподіює біль іншим людям? Я б воліла, щоб мене знали як жінку, якій завдали образи, але яка все ж знайшла в своєму серці силу пробачити і рухатися вперед, замість того, щоб витрачати життя на виношування помсти.
10. Незалежно від того, наскільки сильного болю вам завдали, всередині себе ми все одно зберігаємо доброту. Я дійсно вірю в це.
11. Зрештою, ви – єдина людина, яка відповідає за своє щастя. І тільки вам вирішувати, на що ви хочете витратити своє життя – на помсту чи прощення. Зараз найкращий час зробити вибір.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

День толерантності

  День толерантності