воскресенье, 18 августа 2019 г.

МОНСТРИ ДО ШАФИ – НЕЙМОВІРНА ГРА ПРО СТРАХИ!


МОНСТРИ ДО ШАФИ – НЕЙМОВІРНА ГРА ПРО СТРАХИ!


Знайомити дітей з емоціями не просто треба, а це НЕОБХІДНО! Це запорука розвитку гарного емоційного інтелекту, що за останніми дослідженнями є досить вагомим фактором у встановлення психологічно зрілої особистості.
Радість, задоволення, сміх – це ті емоції, які батьки зазвичай дозволяють виражати, і самі це із захопленням роблять. А от як бути з такими почуттями, як агресія, гнів, злість, страх, сум? Дуже часто вони замовчуються! І тому, щоб познайомити дітей з такими емоціями є прекрасний інструмент – настільні ігри психологічного спрямування! Це такі ігри, які в безпечному місці допомагають дитині відчути різні емоції, познайомитись з ними, зрозуміти, що з ними можна робити!
До вашої уваги хочемо розповісти про цікаву гру від польського виробника Granna “Монстри до шафи”, яка допоможе дітям “прожити” страх.
ПРО ЩО ГРА?
Незважаючи на пізню годину, малюки не поспішають вимикати світло. Накрившись ковдрою, вони лежать в своїх ліжечках і з побоюванням дивляться на шафу. Тут в кімнату заходить мама і впевненим рухом гасить світло. Малюки залишаються в повній темряві. Місячне сяйво проникає в кімнату, від ніжок ліжок повзуть косі тіні, і двері шафи починають тихенько поскрипувати. Один за одним звідти починають виповзати монстрики: окаті, кошлаті, зубасті, рогаті і всі як один дуже смішні!
Тепер переляканим малюкам потрібно самим налякати монстрів, щоб загнати їх назад у шафу. Але як? У цьому їм допоможуть улюблені іграшки. Як добре, що мама забула їх прибрати, і вони лежать зовсім поруч з ліжком! Незабаром діти розуміють, що кожен дивак боїться якоїсь певної іграшки – одних монстрів лякає звук барабана, хтось кидається геть від одного виду гральних кубиків і т.д. Але якщо малюкам не вдасться налякати монстрів, то вони стануть сміливішими і покличуть Зубохвоста!
ЯК ГРАТИ
У центр столу викладається колода монстрів сорочкою вгору – зображенням малюка, лежачого в ліжку. Жетони іграшок змішуються з анти-джокерами (шкарпетка і монстр під простирадлом) і викладаються навколо ліжка сорочкою вгору. Поруч ставлять шафу і викладають з трьох частин Зубохвоста блакитним боком догори.
У свій хід гравець відкриває карту монстра і викладає її на стіл горілиць – новий монстр вилазить із шафи. Далі гравець відкриває один жетон іграшок. Якщо відкрита іграшка така ж, як в нижньому лівому кутку карти монстра, то гравець проганяє монстра. Досить сказати «Іди геть в шафу, монстр!» І прибрати карту монстра всередину шафи. Жетон іграшки знову перевертається обличчям вниз – в процесі гри борцям з монстрами потрібно запам’ятовувати, де лежить та чи інша іграшка.
Якщо іграшки не знайшлося, гравець перевертає одну з частин Зубохвоста, і відкриває наступний жетон. Коли відкриті всі частини Зубохвоста, він повністю вилазить із шафи, а разом з ним до кімнати стрибає ще один монстр – відкривається нова карта монстра.
ПРО АНТИДЖОКЕРИ
Якщо гравець відкриває шкарпетку або монстра під простирадлом вперше, то нічого не відбувається. Але якщо їх знову відкриють, то у малюків будуть проблеми. Було б смішно намагатися налякати монстра смугастою шкарпеткою, яка до того ж збільшує безлад в кімнаті. Шкарпетка кладеться обличчям вниз і міняється місцями з сусіднім жетоном. На поклик монстра під простирадлом відразу приходить Зубохвост і ще один монстр.
КІНЕЦЬ ГРИ
Якщо малюкам вдалося загнати всіх монстрів в шафу, то гравці перемагають. Але якщо ліжко оточили чотири монстра, то учасникам зараховується поразка. Хоча навіть в цьому випадку не варто засмучуватися – наступного разу ви точно зможете загнати непроханих гостей в шафу! Хочете стати справжнім підкорювачем монстрів? Тоді можна позмагатися в тому, хто налякає більше диваків!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

День толерантності

  День толерантності