понедельник, 23 марта 2020 г.

ВНУТРІШНЯ ГАРМОНІЯ

Внутрішня гармонія: що це і як її досягти

Чи мучили вас коли-небудь неспокійні або тривожні думки? Ми впевнені, подібне не раз траплялося з кожною людиною. І найчастіше в таких ситуаціях людині хочеться мати здатність контролювати свій розум, настрій і реакції на події навколо події. Цю здатність можна знайти, якщо прийти до внутрішньої гармонії. Про неї і піде сьогодні мова. Але, забігаючи вперед, відзначимо, що внутрішня гармонія є невід’ємною частиною здорового способу життя. Тому рекомендуємо вам пройти наш курс «Здоровий спосіб життя», де ви сформуєте власну систему ЗСЖ і навчитеся підтримувати своє психічне здоров’я. Отже …
Що таке внутрішня гармонія
У 2016 році вченими було проведено великомасштабне міжнародне дослідження, в якому майже три тисячі чоловік були опитані про те, що таке щастя і що найбільше йому сприяє. Отримані результати виявили сильну міжкультурну тенденцію розглядати щастя з точки зору як позитивних емоцій, так і почуття внутрішнього спокою і гармонії. Автори дослідження підкреслили, що, за результатами опитування, вплив внутрішньої гармонії на рівень щастя набагато вище, ніж зазначається в психологічній літературі.
Так що ж собою являє внутрішня гармонія? Внутрішня гармонія – це досконалий стан душі, розуму, тіла і серця, коли людина приймає і реалізує всі свої бажання, високі цілі і мрії. Внутрішня гармонія – це вище задоволення, що означає здатність людини зосереджуватися на тому, що дійсно важливо, а також його вміння контролювати свої думки.
Справжня внутрішня гармонія не залежить від зовнішніх умов і обставин. Вона дарує умиротворення і рівновагу, а також здатність залишатися спокійним, незворушним і контролювати себе навіть у важких і неприємних ситуаціях.
15 причин, чому людині потрібна внутрішня гармонія
Досягти внутрішньої гармонії здатні не тільки йоги, відлюдники або монахи, які живуть в якомусь далекому місці і медитують весь день безперервно. Вона також може бути досягнута людьми, що живуть звичайним життям.
Стан внутрішньої гармонії усуває тривоги, страхи й тривоги. Вона здатна побороти негативні думки, стрес, відсутність задоволення і нещастя. Цей стан емоційної і розумової рівноваги, щастя, впевненості і внутрішньої сили.
Небагато людей усвідомлюють важливість і користь внутрішньої гармонії, і ще менше знають, що це навичка, якої можна навчитися.
15 причин, за якими вам потрібна внутрішня гармонія:
1. Покращує вашу здатність фокусувати розум.
2. Допомагає ефективно справлятися з повсякденними справами.
3. Збільшує вашу внутрішню силу і міць.
4. Чи допоможе вам проявити терпимість і тактовність в складних ситуаціях.
5. Будучи розумово і емоційно спокійним, ви станете краще спати.
6. Ви купуєте здатність емоційної і ментальної незалежності від чужої думки.
7. Ви купуєте здатність ефективно боротися зі стресом, тривогою, гнівом і занепокоєнням.
8. Допомагає розслабити тіло і нерви.
9. Дозволяє вам не піддаватися впливу подій, труднощів і поневірянь, а також зберігати внутрішню рівновагу, ясне судження і здоровий глузд в складних ситуаціях.
10. Усуває негативне, марне і неспокійне мислення.
11. Покращує відносини з іншими людьми.
12. Життя стає яскравішим.
13. Підвищує творчий потенціал.
14. Покращує здатність до медитації.
15. Володіння цією здатністю відкриває ворота до просвітління і духовного пробудження.
Існують різні способи досягнення внутрішнього спокою, такі як психологічні засоби, афірмації, візуалізація, йога і медитація. Далі ми розповімо про прості дії, які ви можете зробити вже зараз і прийти до внутрішньої гармонії.
Як досягти внутрішньої гармонії
Отже, ясно, що досягнення внутрішньої гармонії необхідно кожному. Однак не всім це представляється можливим. У чому ж криється причина? Тут можуть бути і зовнішні, і внутрішні чинники, що заважають людині знайти гармонію.
Тому, якщо ви стоїте на роздоріжжі і не знаєте, що робити, скористайтеся порадами нижче. Вони допоможуть вам вибрати правильний шлях, який приведе до миру і злагоди в душі.
Будьте активні
Не чекайте великих змін, створіть їх самі. Незалежно від того, якою діяльністю ви займаєтеся, рух приведе вас в легкий стан. Бути в легкому стані означає не зациклюватися на невдачах і розвиватися. Коли ви присвячуєте зусилля чомусь значному, ви знаходите свою внутрішню гармонію.
Навчіться прощати
Несприятливі ситуації необхідно забувати, вибачте людей, відпустіть минуле – ви відчуєте полегшення. Не зберігайте негативні емоції – це не ваше багатство, це ваша ноша. Поки ви знову і знову згадуєте старі образи, роздумуєте про всі ситуації, які відбувалися з вами, шукаєте корінь проблем і обмірковуєте можливі рішення, внутрішня гармонія недоступна.
Не витрачайте свою енергію на те, що сталося і вже не може бути змінено, ця поведінка заважає вам знайти себе. Зосередьтеся на сьогоденні і будуйте оптимістичні плани на майбутнє. Таке ставлення до життя звільнить ваш внутрішній світ.
Наведіть порядок у будинку
Якщо ви хочете навести порядок в своєму розумі, спочатку наведіть порядок в своєму домі. Будьте організованими і дисциплінованими, тримайте будинок в чистоті. Ваш будинок – це відображення вашого внутрішнього «я». Якщо хаос панує в вашій свідомості, він проявляється і в зовнішньому світі, зокрема, в стані вашого будинку.
Запишіться на масажні процедури
Масаж не тільки розслабляє тіло і допомагає позбутися від стресу, він призводить до гармонії в душі. Масаж регулює енергетичний баланс, тонізує нервову систему, людина позбавляється від накопичених негативних емоцій і наповнюється радістю та спокоєм.
Крім того, людина абстрагується від зовнішнього світу і може зосередитися на важливих речах і зрозуміти те, що він шукав протягом тривалого часу.
Альтернативою масажу є обійми. Бувають періоди, коли ми хочемо випробувати людський дотик і тепло, в ньому посилюються нейрохімічні речовини, які відповідають за стан, званий «щастям».
Навчіться віддавати
Ми знаходимося в цьому світі, щоб розділити позитивні вібрації і зробити життя кращим. Ділячись тим, що у нас є, ми стаємо більш гармонійними, і в той же час, допомагаючи іншим, приносимо щось хороше в їх життя.
Неважливо, що ви робите: підбадьорюєте людину словами підтримки, пригощаєте її чашкою кави або просто слухаєте людину, яка переживає важкий період, – все це допоможе вам знайти внутрішню гармонію.
Читайте
Читання не тільки розширює кругозір, але і дарує певні емоції. Коли ви читаєте, всередині вас щось змінюється, ви починаєте сприймати світ в різних кольорах. Прочитавши книгу, людина отримує почуття натхнення, очищення і полегшення. Книги можуть допомогти знайти прощення, мир і духовну рівновагу. Душа може бути зцілена емоціями, отриманими в результаті читання.
Медитуйте
Медитація вчить людей бачити суть своїх думок, прислухатися до підсвідомості і розрізняти головне і другорядне. Медитація дозволяє відкинути метушню, покращує стан розуму і дозволяє миру і гармонії текти в ваше серце і душу.
Міняйте себе, а не інших
Проводьте копітку роботу над собою, якщо ви не можете сприймати інших такими, якими вони є. Ці зміни не руйнівні, вони творчі, коли настає застій, вони життєво важливі. Тому не уникайте потенційних пасток, які можуть вивести вас із зони комфорту: зіткнулися з проблемами – виріште їх, це і є розвиток, наслідком якого стане життя в рівновазі з самим собою і з іншими.
Не женіться за ідеалом
Набуття гармонії в собі не означає, що ви повинні стати ідеальною людиною. Занадто старанні зусилля, які ви вживаєте, щоб стати кращою версією самого себе, можуть зіграти з вами злий жарт і розтрощити дух. Розвивайтеся послідовно, але не намагайтеся стати тією людиною, якою ви ніколи не будете.
Внутрішня гармонія означає здатність розуміти і приймати себе. Визнайте, що робити помилки і терпіти невдачі нормально для людей. Крім того, дозвольте собі іноді бути слабкими.
Зробіть життя простим
Не ускладнюйте собі життя, не беріть на себе занадто багато обов’язків і не займайтеся марною діяльністю. Складайте щоденний графік і намагайтеся дотримуватися його, виконуйте кілька важливих завдань в день, не дозволяйте дрібним проблемам додавати турбот у ваше життя.
Спробуйте знайти способи скоротити непотрібні завдання, які забирають ваш час, гармонію і щастя.
Кращий спосіб добитися цього – це правило 80/20. Ось як це працює:
Більшість речей в світі підкоряється правилу 80/20, як це випливає з закону Парето. Закон Парето – це математичний розрахунок, покликаний показати розподіл багатства в суспільстві. Відповідно до закону, 20% зусиль дають 80% результату, а інші 80% зусиль – лише 20% результату.
Фінансові наслідки цієї формули зараз не важливі, замість цього подивіться, як вона застосовується до вас.
Наприклад, в рамках цієї формули 80% вашої печалі, ймовірно, походить від 20% людей у ​​вашому житті. 80% вашого психологічного болю, ймовірно, походить від 20% ваших минулих переживань. 80% ваших знань, швидше за все, зібрані з 20% джерел інформації, які ви використовуєте. І так далі.
Тепер візьміть аркуш паперу і ручку, а потім розділіть своє життя на сегменти. Ви можете включити друзів, родину, роботу, дозвілля і т.д. Потім виділіть 20% списку в кожному сегменті, які найбільше заважають вашій внутрішій гармонії, а після зробіть кроки, щоб виправити ситуацію.
Пригальмуєте
Коли ви біжите від одного до іншого, ви не залишаєте часу для отримання внутрішньої гармонії. Крім того, коли ви поспішаєте, ваш розум блокується для нових можливостей і пригод. Витратьте деякий час, щоб сповільнитися. Життя ж не тільки в роботі і потребах інших людей. Ми забуваємо, що іноді потрібно пригальмувати і насолодитися світом навколо.
Робіть що хочете
Дозвольте собі розкіш діяти у відповідності зі своїми власними бажаннями. До тих пір, поки ви робите те, що пропонують інші люди, і ігноруєте свої власні потреби, неможливо знайти внутрішню гармонію. Поважайте свої думки, бажання і мрії і робіть їх першорядними.
Розвивайтеся, вчіться любити себе і зовнішній світ, ведіть активне життя, розширюйте свій розум, і тоді ви знайдете внутрішню гармонію. Крім того, пам’ятайте, що людина обмежена тільки тими стінами, які вона сама побудувала. А щоб навчитися руйнувати ці стіни, ми рекомендуємо вам пройти нашу онлайн-програму «Психічна саморегуляція». Всього за 6 тижнів ви навчитеся справлятися зі стресом на роботі і навчанні, з важкими стосунками в колективі, з хвилюванням і страхом перед важливими подіями, з апатією, страхом зробити перший крок і прокрастинацією.
Підсумком ваших старань стане набуття внутрішньої гармонії, яка є універсальним ключем до людського благополуччя.
Бажаємо вам успіхів у досягненні внутрішньої гармонії!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

День толерантності

  День толерантності