понедельник, 23 марта 2020 г.

ЯК ЗВАЖИТИСЯ ЗРОБИТИ ВАЖЛИВИЙ КРОК

ЯК ЗВАЖИТИСЯ ЗРОБИТИ ВАЖЛИВИЙ КРОК
Як часто ми щось для себе плануємо, приходимо до усвідомлення необхідності змін у своєму житті, але ніяк не можемо зважитися зробити перший крок, так і страждаємо в сумнівах. А в цей час проходять кращі роки, за які можна було б стільки зробити важливого, цікавого, що приносить задоволення.
Наприклад, вже запланувавши переїзд в інший район або більш велике місто, людина дуже довго думає, відтягує прийняття рішення, тоді як більш рішучі вже давно зробили такий крок і успішно будують кар’єру і життя на новому місці.
Або буває, що жінка вже зрозуміла, що ця робота їй не підходить, не подобається, вона усвідомила те, чим хоче займатися, і посаду відповідну їй вже запропонували, але вона все тягне, не наважуючись звільнитися з нелюбою, але стабільної роботи.
А багато виявляють нерішучість і в знайомстві, коли необхідно зробити перший крок назустріч новим, можливо, щасливим відносинам.
Що стоїть за цією нерішучістю? Чому так відбувається?
Найчастіше невпевненість і сумніви породжує страх:
  • страх невдачі;
  • страх втрати вже чогось звичного;
  • страх повного провалу;
  • страх здатися дурнем;
  • страх бути відкинутим;
  • страх бути засудженим або осміяним і т. д.
Що ж можна зробити для подолання страху?
Є кілька практичних порад, які зможуть вам допомогти подолати сумніви і набути впевненості і рішучість діяти.
1. Визначте важливість. Подумайте і вирішіть, наскільки для вас важливий той крок, на який ви ніяк не можете зважитися? І визначте, для чого вам необхідно зробити це? Можливо, виявиться, що зовсім і необов’язково переїжджати в інше місто, щоб влаштуватися працювати за фахом. І вас просто привертає сам факт того, щоб жити в мегаполісі. Але переїхавши, ви не станете щасливішими, а, навпаки, почнете нудьгувати по дорогах без пробок і посиденьок з друзями або батьками, які тепер вже будуть далеко від вас.
2. Уявіть найжахливіші наслідки. Пофантазуйте і знайдіть найстрашніші події, які можуть статися з вами в разі невдачі, якщо ви зважитеся на щось. Ви зрозумієте, що найжахливіші наслідки виявляються навіть комічними, а реальні невдалі моменти легко можна виправити: повернутися на колишнє місце, приїхати знову в рідне місто, знайти ще кращу роботу, просто перестати спілкуватися з людиною в разі її відмови і т.д. У будь-якому випадку, ви отримуєте безцінний досвід, який потім допоможе вам уникнути помилок в майбутньому.
3. Уявіть щасливе майбутнє. Корисно буде і візуалізувати для себе картинки світлого майбутнього. Подумайте, як зміниться ваше життя на краще, якщо ви зробите цей важливий крок? Нові друзі, нова робота, великі можливості мегаполісу, свобода, самостійність, успіх …
4. Думайте масштабно. Не розглядайте свою проблему тільки зі свого самотнього боку. Подивіться на неї з інших сторін: щодо майбутнього, щодо різних сфер вашого життя, щодо різних членів вашої родини і т. д. Може виявитися, що зараз для вас це рішення лякає, але важливе, а ось в майбутньому все одно без цього кроку не обійтися. Так навіщо чекати майбутнього, якщо вже зараз можна почати жити краще?
5. Вірте в свій успіх! Без віри в успішне закінчення проекту ще ніхто не перемагав. Якщо ви зважилися зробити щось, то робіть це з позитивним настроєм, мужньо долаючи перешкоди і домагаючись саме позитивного результату від задуманого.
Пам’ятайте, що життя – це рух, зміни, задоволення.
У більшості випадків можна повернутися до колишнього. А якщо навіть це і неможливо, то все одно можна змінити ситуацію на краще. Все в ваших руках, в тому числі і ваше життя. І якщо постійно чекати від когось допомоги, «сидіти на одному місці”, не розвиваючись і нікуди не рухаючись, то так і життя пройде нецікаво і даремно. Ніхто за вас не прийме необхідне саме вам рішення!
Тому не чекайте, візьміть на себе всю відповідальність і зробіть цей крок! Дізнатися, як складеться життя після переїзду на нове місце, ви зможете тільки в одному випадку – переїхавши на це нове місце. Але ж якщо вірити в успіх, домагатися своїх цілей, то ці зміни обов’язково будуть позитивними і щасливими.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

День толерантності

  День толерантності