среда, 5 февраля 2020 г.

10 ІГРАШОК MUST HAVE ДЛЯ КОЖНОЇ ДИТИНИ

10 ІГРАШОК MUST HAVE ДЛЯ КОЖНОЇ ДИТИНИ

10 іграшок які повинна мати кожна дитина
1. Пірамідка. Тільки її треба вміти вибрати:
  • стрижень повинен мати форму палиці, а не конуса (конус не дозволяє зібрати пірамідку неправильно);
  • дірки у всіх кільцях однакового розміру;
  • вона повинна мати стійку основу;
  • було б непогано, якби всі кільця були одного кольору (щоб малюк не просто запам’ятав порядок кольорів, а дійсно оцінював розмір).
Пірамідка вчить розрізняти розміри: великий-маленький, більше-менше; розвиває моторику.
data-molberti-d006by-500x500
2. Мотрійка. Ця іграшка розвиває так само, як і пірамідка, тільки трохи в іншому ракурсі. Перші маніпуляції зможе виконати однорічний малюк. А старші діти будуть шукати порядкове місце кожної матрьошки, визначати найбільшу, найменшу і т.п.
21b2dec89310242ac734917f19141b01
3. Рамки-вкладиші. Придумала ці вкладиші М. Монтессорі. Найкращі вкладиші, де:
  • фігурки однакового кольору;
  • фігурки не провалюються в дірки, а акуратно вставляються в рамки.
За допомогою таких вкладишів дитина вивчає фігури. Для старших діток підійде використання фігурок в якості трафаретів, штампів.
4. Лялька або м’яка іграшка (від 1 року). Їх можна класти спати, годувати, купати, качати, возити і т.д. До них необхідно мати ще кілька шматків тканини, які будуть використовуватися як ковдру, рушник і т.д.
5. Посудка (від 1 року). Прийом їжі для малюка – дуже важливий процес. Тому й ігри цієї тематики так подобаються діткам. Граючи з дитячим посудом дитина розвиває дрібну моторику, сенсорику, мову. З її допомогою легше вчитися рахувати (скільки чашок потрібно гостям), розвивати логіку (чи вистачить ложок всім). Навколо посуду можна розіграти безліч різних сюжетів.
6. М’яч (від 1 року). Використовуйте м’ячі різного розміру і форми. Це відмінний спосіб фізично розвиватися і розвивати вольову сферу (ігри з правилами).
7. Дерев’яний конструктор (від 1 року). Кубики, цеглинки, циліндри та інші геометричні тіла. Для початку просто будувати вежі, потім більш складні конструкції. А самі фігурки ви можете використовувати в різних цілях: вивчення кольорів, форми, рахунок, розміру і ін.
8. Фігурки тварин та людей (від 1 року). Пластикові або гумові фігурки різних персонажів знадобляться в різних рольових іграх, допоможуть пізнати світ. Називаючи фігурки, ми не тільки пізнаємо світ, а й розвиваємо мовлення, можемо їх класифікувати, порівнювати, розвивати пам’ять (хто прийшов, що змінилося).
9. Магнітна азбука (3-6 років). Це дуже зручний посібник. Дитині подобається чіпляти магнітні букви до дошки. А коли малюк вже навчиться складати слова, можна залишати один одному маленькі послання. Такі букви можна помацати, а це дуже допомагає в навчанні письма.
10. Матеріали для творчості. Це і пластилін , і фарби, і глина, олівці, фломастеи, тісто і різноманітні природні матеріали. Уже приблизно з 8-місячного віку можна запропонувати дитині пальчикові фарби. Творчість – це можливість не тільки розвиватися, але й проявити себе і виразити свої емоції. Діти дуже люблять різноманітні види творчості. Головне дати їм свободу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

День толерантності

  День толерантності